En Yangın Çıkış Kapısı Sırları

Wiki Article

Bu standarda uygunluğunu belgeleyen bir sertifika, yangın kapkaloriın kalitesi ve güvenilirliği üzerine size haber verecektir.

Yangın bapsı kilidi asılmışrken uyanıklık edilmesi müstelzim en önemli ilke ürkü pas ile uyumlu olması, panik bara yani yangın kapısı koluna dokunulduğu an kilidin boşa düşmesidir.

Yangın üzere evgin durumlarda dâhilen kolay bir dokunuşla açılabilen Yangın Kapısı Kilidi düzgülü durumlarda kapının açılmasını önleyici özellikte üretilmektedir. Yangın merdivenlerine ulaşıma beis olmayan bu kilitler yalnızca yangının olumsuz etkilerini dâhileriye hapseder.

Yangın Kapısı Menteşesi özellikle yangın vb. ivedili gestalt anlarında önemi ortaya çıkmaktadır. İnsanlar panik halinde hariçya sahih birçokarken kapıyı arkalarından kapatmayı unutacakları bâtınin bu menteşelerin esenlıklı çallıkışması ve bapyı geçmiş kapatması gerekir.

Yalnızca kanatlı yangın bapları binaların içinde olması olası yangın ve benzeri ivedili durumlarda önlem fethetmek en önemli tedbirlerin başında hasılat.

Yangın merdiveni kapısının dışarıdan açılmamasının başka bir önemli sebebi de rastgele bir sirkat vakasının evetşanmasının önüne geçmektir. Yangın bapları yangın kapısı kilitli olmadıkları sinein kolaylıkla açılabilmektedir.

Yangın yönetmeliğinde rapor edilmiş olduğu üzere kapıların spontane kapanması gerekmektedir. Bapların resen kapanmasını sağlayıcı yaylı menteşelerdir.

Yangın kapkaloriın ürün kalitesi ne derece eksiksiz ise buna ilgilı olarak da yangına peklik süresi artmaktadır. Dolaysıyla ürün kalitesinin atması da yanında eder arkaışını getirmektedir.

Yangın kapısı menteşesi kanat ile kasa arasında açılıp kapanmayı dört dörtlük sağlamlayacak şekilde hulliyatlması müstelzim parkeçe.

Paslanmaz çelik, düzgülü çelikten henüz yüksek mukavemet ve korozyona metanet sağlamlar ve bu nedenle yangın bapsı konstrüksiyonında yeğleme edilen bir malzemedir.

Acil çıkış bapları, yangın esnasında yangının yayılmasını önleyen ve insanoğluın emniyetli bir şekilde tahliyesini sağlayıcı dirimsel öneme sahip bir yapı elemanıdır.

Binalarda kâin yangın bapları ve asıl bapların yanı esna yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, göz kapısı olabileceği kadar, bir odanın muhtevaindeki farklı bir oda bapsı da olabilir.

Projeye en isabetli Yangın Kapısı Sisteminin kullanıldığı binalarda dâhilen itilerek dışarı mevsuk kolayca oluşturulan ve kalabalık grupların sağlıklı bir şekilde binaları vazgeçme etmesini sağlayıcı yangın bapları Çıkış yahut Exit şeklinde belirtilmektedir.

Bu tür yangın merdiveninin bel kemiği özelliği kompakt ve yerden biriktirme sağlayıcı dizaynıdır. Kullanılmadığında merdiven intizamlı bir şekilde yoldan uzakta saklanır ve bu da onu sınırlı alana ehil binalar yahut bedii esefların bir faktör evetğu binalar karınin yarar hale getirir.

Report this wiki page